capstantia

Mitt livs historier

Nytt! 

Läs om mina ungdoms upplevelser i Göteborgs Hagakvarter under det ljuva 60-talet. Gå in under rubiken 60-talets Göteborg.

Salvador Dali har nu gjort sin sista tavla. Nu tar Heni Matisse vid. Sedan blir det den första kvinnliga: Hilma af Klint

Om innehållet.

Förutom att jag skriver om mina ävertyr på resande fot, så skriver jag nu också om bohemernas Paris från 1900-talets början: I bohemers fotspår. Det är lite mer än en stadsvandring i Paris. En populärhistorisk resa skulle man kunna kalla det. 

Sedan blev jag intresserad av de olika konstnärerna som växte fram på den tiden. Jag delar med mig om dessa i kaptitlet: New Wave art. Några har jag avhandlat: Chagall, Miro, Calder, Mondrian, Picasso och Kandinsky. Nu följer en halvgalen men duktig konstnär: Salvador Dalí. Hans surrealistiska historia är nu i sin slutfas.

Alla konstnärer finns samlade under rubriken New Wave Art.

- den som är under bearbetning finns sist i innehållsförteckningen. Även Picasso och Salvador Dalí får egna rubriker på slutet, då deras hektiska historier blev så omfattande.

Tips och annat.

Bäst fungerar mina berättelserna på läsplatta eller dator. Även smartphone fungerar hjälpligt. Innehållsförteckningen öppnar du då genom att klicka på strecken högst upp på sidan. Bäst är nog om du håller apparaten horisontellt.

Även om min research är ganska omfattande, så kan ju grodor smyga sig in. Om du skulle hitta några sådana, så hoppas jag att du hör av dig.

Många frågar sig kanske om det inte är copyright på bilderna, som jag använder. Svaret är att de flesta är vad man kallar publika, och får användas och delas utan licens. Andra måste man man använda restrektivt och icke kommersiellt. Och den här hemsidan är ju gratis än så länge. En del bilder har jag köpt rättingheter till.

Följ den spännande resan med färgernas mästare Henri Matisse.