capstantia

Mitt livs historier

Om innehållet.

Förutom att jag skriver om mina ävertyr på resande fot, så skriver jag nu också om bohemernas Paris från 1900-talets början: I bohemers fotspår. Det är lite mer än en stadsvandring i Paris. En populärhistorisk resa skulle man kunna kalla det. 

Sedan blev jag intresserad av de olika konstnärerna som växte fram på den tiden. Jag delar med mig om dessa i kaptitlet: New Wave art. Några har jag avhandlat: Chagall, Miro. Calder, Mondrian.

Just nu brottas jag med Picasso. Hans historia blir så omfattande att jag dristar mig till att kalla det för en saga. Och den består av flera kapitel. Tills vidare hittar du om Picasso i separata rubriker i slutet. Picasso I Picasso II Picasso III och Picasso IV är "färdiga". Picasso V är påbörjat. Det är en spännande saga vill jag säga.

Tips och annat.

Bäst fungerar mina berättelserna på läsplatta eller dator. Även smartphone fungerar hjälpligt. Innehållsförteckningen öppnar du då genom att klicka på strecken högst upp på sidan.

Även om min research är ganska omfattande, så kan ju grodor smyga sig in. Om du skulle hitta några sådana, så hoppas jag att du hör av dig.

Många frågar sig kanske om det inte är copyright på bilderna, som jag använder. Svaret är att de flesta är vad man kallar publika, och får användas och delas utan licens. Andra måste man man använda restrektivt och icke kommersiellt. Och den här hemsidan är ju gratis än så länge.